Follow

I only just found out that there are RSS and Atom feeds standard for every Mastodon user. That makes life so much easier…

mastodon.hdez.nl/@hans.atom

and

mastodon.hdez.nl/@hans.rss

in my case!

@hans thats how I follow your toots in Feedbin ^^

@hans Heya! Welkom aan boord, en zelfs via je eigen instance... ;-)
Gelijk 2 kritische vragen:
1. Gaan de nadelen van Twitter die Larnier noemt niet op voor mastodon?
2. Is het een goed idee als iedereen z'n eigen mastodon instance draait? (Energie consumptie, problemen met updates, toename van kopiën etc.)

@dosch Yo yo!

Ad 1. Ik heb het boek van Lanier even niet direct bij de hand, maar ik denk eigenijk dat de meeste van zijn tien redenen juist niet opgaan voor Mastodon. Mijn belangrijkste reden om met Twitter te stoppen (dat ik daar niet mijn beste zelf was, of verleid werd die niet te zijn) lijkt voor Mastodon in ieder geval niet op te gaan.

@hans Thnx! Ik heb het boekje ook niet bij de hand en merk idd ook dat Mastodon leuker/vriendelijker is dan Twitter. Vraag me af waar dat door komt...? Minder sociopaths? (meaningness.com/geeks-mops-soc)

@dosch Volgens mij is het vooral een design dat bewust zo ontworpen is dat viraliteit tegen wordt gegaan. Bijv. door arbitrary search te vermijden. Zie: blog.joinmastodon.org/2018/07/

@dosch Ad 2. Dat weet ik niet zo zeker. Ik ben uiteindelijk bang voor de manier waarop Google mail aan het centraliseren is en zou dat op Mastodon willen voorkomen. Zoveel energie kost een VPS nou ook weer niet, dus als je het zelf kan, dan is het misschien wel verstandig om het zelf te doen. Dan hoef ik ook geen andere administrator te vertrouwen en kan ik mijn eigen configuratie beslissingen nemen.

@hans Het is het probleem van de LED: het kost weinig energie en zijn nu erg goedkoop; daardoor hangen we er veel meer op en laten we ze altijd aan; de netto C02- en afval schade weer gelijk....

@dosch Ik vind dit heel vet: runyourown.social/. Ik denk dan ook dat we los moeten komen van het idee dat we maar één Mastodon account hebben.

@hans Heel vet. Dank voor de share! Heb je zelf al een friend-server?

@dosch Nope. Ik heb al genoeg moeite om mijn eigen instance draaiende te houden. Plus ik zou ook niet precies weten hoe ik de community zou kiezen.

@hans goed punt; daar worstel ik nu ook een beetje mee. Maar toen ik het gister opperde op een feestje reageerde veel meer mensen enthousiast dan ik had verwacht. Dus we gaan het nu met een klein groepje testen! Dus nogmaals dank voor de tip 🙂

Sign in to participate in the conversation
Hans de Zwart's Mastodon

This is the instance running Hans de Zwart's Mastodon account. It is a single user instance.